Zbogom proširenim venama: Najbolji prirodni ljekovi za proširene vene

2 Min Read

Proširene vene su vrlo česta pojava kod ljudi, a mogu biti izrazito bolne i neugodne. Na sreću, postoji nekoliko prirodnih lijekova koji mogu pomoći u ublažavanju simptoma proširenih vena i smanjiti njihovu vidljivost.

Jedan od najučinkovitijih prirodnih lijekova za proširene vene je konjak. Konjak sadrži flavonoide, kemikalije koje pomažu u smanjenju upale i poboljšanju cirkulacije. Možete koristiti konjak tako što ćete nanijeti malo na područje s proširenim venama, ili ga dodati u kupku za stopala.

Eterična ulja također mogu biti korisna za proširene vene. Eterično ulje kadulje i ulje ružmarina su posebno djelotvorna jer pomažu u smanjenju upale i poboljšavaju cirkulaciju. Možete ih koristiti tako što ćete ih nanijeti direktno na područje s proširenim venama ili ih dodati u kupku za stopala.

Horse chesnut, ili kesten, također je učinkovit prirodni lijek za proširene vene. Ovaj biljni lijek pomaže u smanjenju upale i jača zidove krvnih žila, što može pomoći u smanjenju vidljivosti proširenih vena. Možete ga koristiti u obliku kapsula ili kreme.

Još jedan učinkovit prirodni lijek za proširene vene je ginkgo biloba. Ovaj biljni lijek pomaže u poboljšanju cirkulacije i smanjenju upale, a također može pomoći u smanjenju otekline i bolova uzrokovanih proširenim venama. Možete ga koristiti u obliku kapsula ili tinkture. Uključivanje hranjivih i bogatih antioksidansima namirnica, kao što su voće, povrće, orašasti plodovi i cjelovite žitarice, također može pomoći u smanjenju simptoma proširenih vena.

Izvor: poslednjevesti.com

Share this Article